Weboldal karbantartás információk

Örömmel tölt el, hogy ennyire tudatosan kezeled a vállalkozásodat, tisztában vagy vele, mennyire fontos a jól működő weboldal és annak a biztonsága. Ha ezt az oldalt olvasod, már valószínűleg túl vagyunk a kezdeti karbantartás lépésein és érdeklődsz a rendszeres együttműködés lehetőségeiről.

Ha nem tőlünk, hanem valaki mástól kaptad ezt a hivatkozást – vagy a WordPress weboldal karbantartás oldalról érkeztél – , akkor ajánljuk figyelmedbe először a weboldal állapotfelmérés szolgáltatásunkat, amit a fenti oldalon tudsz igényelni.

Az alábbiakban összefoglaljuk azokat a gyakran felmerülő kérdéseket, amikkel már feltettek nekünk.

Amennyiben kérdésed merül fel, kérlek írj e-mailt a [email protected] e-mail címre, és azon leszünk, hogy mihamarabb válaszokat kaphass rá.

Gyakran ismételt kérdések

 • Kinek ajánlott a WordPress weboldal karbantartás?

  Azoknak a vállalkozóknak ajánljuk,

  • akiknek minden perc számít, és tudják, hogy ha a weblapjuk nem működik, az komoly kárt okoz az üzletükben, éppen ezért hajlandóak tenni a stabil működésért.
  • akik nem nem megtanulni akarják a karbantartást, hanem megfelelő felügyelettel szakértő kezekben szeretnék tudni a weboldalukat.
  • akiknek fontos a szakértői jelenlét, az elérhető aktív kapcsolat, az érthető kommunikáció, a naprakész tudás és tapasztalat.
  • akik hosszú távon szeretnék biztonságban tudni a weblapjaikat és tisztában vannak vele, hogy az ár/érték képletben az arány nem az olcsóságot rejti, hanem azt, hogy az értéknek ára van, az árért pedig valódi, számon kérhető érték jár.

  Továbbá olyan webdesignereknek, akik a weblap átadása után a technikai részeket és a weblap folyamatos optimalizálását, felügyeletét inkább kiszerveznék olyannak, aki ebben napi szinten otthon van.

 • Mit tartalmaz a rendszeres WordPress karbantartás?

  • WordPress rendszer és bővítmények biztonságos frissítése
   Ez azt jelenti, hogy frissítésből fakadó hiba esetén javítjuk, vagy visszaállunk a legutolsó működő verzióra és felvesszük a kapcsolatot a hibás bővítmény készítőjével.
  • Rendszeres külső biztonsági mentés
  • Biztonsági monitorozás, hibaelhárítás
  • Feltört, vagy vírusos weboldal javítása
  • Gyanús felhasználók kiszűrése, kitiltása
  • Műszaki hiba esetén cselekvés a lehető leggyorsabban, legkésőbb 2 munkanapon belül
  • Kapcsolattartás a tárhelyszolgáltatóval
  • Prémium bővítmények (Solid Security Pro, WP Rocket, Elementor Pro)
  • További munkaórák díja: 12 000 Ft + áfa
 • A tárhelyszolgáltatóm nem csinálja meg a weboldal karbantartást?

  Nem! Tévhit, hogy a tárhelyszolgáltatók erre vannak.

  A tárhelyszolgáltatók több száz, adott esetben több ezer oldalra felügyelnek. Nem foglalkoznak az oldalakkal egyenként. Pedig érdemes lenne minden weboldallal egyenként törődni. Ki-ki a magáéval.

  Tied a vállalkozásod, tied a weblapod, te tudod, milyen funkciókat használsz rajta. A webesed pedig tudja, milyen technológiát alkalmazott a felépítése során.

  A tárhelyszolgáltató csupán programfájlok tömkelegét érzékeli, amit néha egy-egy automatizmus átpásztáz esetleges fertőzött kód után, jobb esetben törli a hibás fájlokat, és ha szerencséd van, nem törölt weblap rendszerfájlt. Rosszabb esetben küld neked egy listát arról, miket kellene törölnöd. Aztán ha nem törlöd őket időben, egyszerűen letiltja a tárhelyed.

  Ez nem az a fajta biztonság, amivel nyugodt maradhatsz. Ennél többet érdemelsz!

 • Webshopom van. Én is igénybe vehetem a weboldal karbantartás szolgáltatást?

  Ha a webshopodon lévő termékek a szolgáltatásaidhoz kötődnek, úgy mint a saját szellemi terméked: előfizetéses rendszer, e-book, konzultációs alkalmak, események, úgy a válasz igen.

 • Hogyan tudok fizetni?

  A szolgáltatás megrendelése határozatlan időre szól. A tőlünk kapott számlát átutalással, vagy közvetlen bankkártyával tudod majd kifizetni. Ehhez csak annyi a teendőd, hogy írj egy e-mailt a [email protected] e-mail címre a választott periódussal, és már küldjük is a számlát 8 napos fizetési határidővel!

  Az általad választott időtartamú előfizetés lejárta előtt automatikusan számlát fogsz kapni a csomag hosszabbításáról, amit ugyanúgy, mint a megrendelés során, közvetlen bankkártyával, vagy banki átutalással tudsz majd rendezni.

 • Tárhely is van a karbantartás csomagban?

  Amennyiben igényled, a karbantartás csomag keretén belül normál felhasználás mellett biztosítunk tárhelyet a weblapodnak.

  Speciális igényekkel bíró weblapok esetén segíteni fogunk számodra a megfelelő méretű és teljesítményű tárhelyszolgáltatás kiválasztásában.

  Speciális igények lehetnek a nagy forgalmú webshopok, 3 gbyte-nál nagyobb tárhelymérettel bíró weboldalak, nagy létszámú előfizetéses rendszerek, magas e-mail küldéssel járó hírlevelezés. Partnereink segítségével minden igényt le tudunk fedni és az erre való javaslatot a honlapelemzés keretén belül meg fogjuk tenni (vagy már megtettük).

 • Olcsóbb a karbantartás csomag, ha saját tárhelyem van?

  Mivel a munkánkért és a szakértelmemünkért fizetsz, amihez a tárhely csupán egy hozzáadott érték, így a karbantartás csomag külső tárhelyszolgáltatónál elhelyezett weblap esetén is és az általunk bérelt tárhelyen való elhelyezés esetén is ugyanannyiba kerül.

 • Kaphatok tárhelykezelő admin felület (például cPanel) elérést?

  A csomagban lévő tárhelyet olyan ügyfeleknek biztosítjuk, akik nem akarnak technikai beállításokkal foglalkozni.

  Éppen ezért nem áll módunkban az általunk biztosított tárhelyhez admin panelt adni. Viszont a karbantartás csomagban havi 30 perc technikai vagy tartalmi támogatást nyújtunk a csomagban foglalt feladatokon felül. Tehát ha mondjuk kérsz egy új e-mail címet, vagy bármilyen admin kérésed van, akkor azt létrehozzuk, elkészítjük.

  Ha saját adminisztrációs panelt szeretnél, akkor inkább a külső tárhelyszolgáltatót ajánljuk.

 • Hogyan mondhatom le a szolgáltatást, ha esetleg már nem szeretném tovább igénybe venni?

  Lemondás esetén írhatsz e-mailt a [email protected] e-mail címre.

  Ha a weblap tárhelyét mi biztosítjuk, javasolni fogunk egy számodra megfelelő tárhelyszolgáltatót, ahová elköltöztetheted akár a mi segítségünkkel, akár egy másik webfejlesztő cég segítségével. Amennyiben tőlünk fogod kérni a költöztetést, azt két órányi munkadíjért fogjuk megtenni, ami a mindenkori aktuális fejlesztői óradíjunkat jelenti.

  Amennyiben külső tárhelyszolgáltatónál van a weblapod, úgy kivesszük a rendszereinkből és nem fogja tovább kapni azokat az előnyöket, amiket a szolgáltatás biztosított neki.

  Bármikor meggondolhatod magad, illetve a továbbiakban van lehetőség eseti karbantartást kérni tőlünk, amit a mindenkori óradíjunknak megfelelően fogunk számlázni.